,,Ąžuoliuko“ priešmokyklinukų išvyka į M. Daujoto progimnaziją

  • 0 comments

Gausus būrys priešmokyklinukų su mokytojomis ( Neringa, Laima ir Kristina) susiruošė susipažinti su M. Daujoto progimnazija, jos erdvėmis, mokytojais. Pakeliui kamavo daug klausimų –  O kur mokysimės, baigę lankyti darželį? Kaip atrodo ta mokykla? O kas yra klasė? Ar mes ten tilpsime? Ką iš vis ten veiksime?…

Mus pasitiko progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Aurelija Jedenkienė, kuri papasakojo, kur atvykome, ką veiksime, palydėjo mus į mokyklos ,,Tyliąją erdvę“ – skaityklą ir biblioteką, kur mūsų laukė šaunios bibliotekininkės Indrė ir Agnė. Čia mes sužinojome, kad progimnazija pavadinta žymaus miškininko vardu  – Marijono Daujoto vardu. Bibliotekoje apžiūrėjome knygeles, aptarėme, kaip elgtis bibliotekoje, patys parodėme, kad mokame rašyti savo vardus ir paskaityti.

Labai patiko išmaniojoje klasėje su 3D technologijomis ir gamtamokslinio tyrinėjimo priemonėmis. Čia mūsų laukė mokytojas Paulius Mikaločius, kuris padėjo mums, mikroskopų pagalba, sužinoti kaip atrodo žiogo ūsai, uodo ir musės burna, bitės sparneliai. O patyrinėję per mikroskopą savo pirštukus, pasijutome tikrais detektyvais. Bet čia dar ne viskas Mūsų laukė staigmena – su 3D akiniais žiūrėjome filmuką apie gamtosaugą, aptarėme, kodėl svarbu saugoti mūsų planetą Žemę.

Išeidami sakėm IKI PASIMATYMO, nes dauguma vaikučių čia grįšime, jau kaip pirmokai.

 

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Kristina Kaunienė  

Dalintis