2022-ųjų rugsėjis-aktyvaus judėjimo mėnuo

  • 0 comments

Judėjimas – vienas svarbiausių veiksnių, padedančių išsaugoti gerą sveikatą ir puikią savijautą. Mankštintis ir judėti  būtina nuo pat vaikystės. Pati gamta įpareigoja vaiką augti ir bręsti per veiklą, aktyvumą ir judėjimą. Visas vaiko organizmas ir nervų sistema normaliai vystosi ir funkcionuoja, kai jis juda.

Siekiant pagerinti vaikų fizinio aktyvumo ir judėjimo poreikius lopšelyje–darželyje „Ąžuoliukas“ yra dažnai  organizuojami įvairūs judėjimui skirti renginiai. Šių metų rugsėjis  buvo ypač judrus. Įstaiga prisijungė prie Europos Judumo savaitės, organizavo rajoninį sporto renginį Kretingos miesto stadione, sudalyvavo iniciatyvoje „Apibėk mokyklą“. Judumo savaitės užsiėmimų metu kiekvieną rytą, grojant muzikai, visų grupių vaikai skubėjo  į lauką  kartu su savo mokytojomis pasimankštinti. Prie šio renginio prisijungė ir Kretingos VSB specialistė, vykdanti sveikatos stiprinimą,  K. Skominienė. Ji mums priminė, kaip  teisingai daryti įvairius fizinius pratimus.

Labai šauniai buvo suorganizuotas ir rajoninis sporto renginys „Su mankšta ir nuotaika gera!“. Gausų mažųjų dalyvių būrį iš  Kretingos miesto ir  rajono linksmino ir mokė sportuoti pelytė Mikė (mokytoja Ieva) su Meškute (mokytoja Kristina). Šie personažai tikrai išjudino visus, tiek mažus, tiek suaugusius.

Ne mažiau svarbus judėjimo renginys buvo ir „Apibėk mokyklą“. Šio renginio metu mokytojos  su savo grupės vaikais apibėgdavo savo mokyklą. Kiekviena grupė pagal savo išgales ir sau patogiu laiku: mažieji aplink pastatą, didesni vaikai – aplink darželio teritoriją. Visi renginiai  pavyko sklandžiai. Oras buvo puikus, nuotaika linksma ir gera, nes judėjimas – tai maloni ir džiugi  vaikams veikla, stiprybės ir sveikatos šaltinis.

 

 VSS, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje V. Šeirienė

Dalintis