„2023 metų saugiausios ikimokyklinės ugdymo įstaigos“ konkursas

  • 0 comments

Balandžio 12 dieną, Kretingos lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ vyko konkursas „2023 metų saugiausia ikimokyklinio ugdymo įstaiga“, kurį organizavo Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, partneriai Kretingos lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“.  Šiame etape dalyvavo 4 komandos iš Kretingos miesto ir rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų: Kretingos lopšelis-darželis „Pasaka“, Kretingos lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“, Kretingos M. Tiškevičiūtės mokykla ir Kretingos raj. S. Daukanto progimnazijos Rūdaičių skyrius. Mūsų ugdymo įstaigą atstovavo priešmokyklinės grupės „Bitutės“ ugdytiniai: Liepa Sakavičiūtė, Patricija Anužytė, Morta Skersytė, Tonis Skirmantas ir Ronaldas Dėdinas.

Konkursas prasidėjo linksmuolės voveraitės (ikimokyklinio ugdymo mokytoja Eglė Katkauskaitė) ir drąsuolio kiškučio (ikimokyklinio ugdymo mokytoja Ieva Tamašauskienė) išdaigomis, žvėreliai nemokėjo saugiai elgtis gatvėje. Voveraitei ir kiškučiu labai pasisekė, kad jų netinkamą elgesį pastebėjo vaikai atvykę į saugaus eismo konkursą, jų pagalba jie sužinojo, kaip saugiai pereiti gatvę, sužinojo ir apie tai, kad gatvė, tai ne žaidimų aikštelė ir joje reikia elgtis atsakingai.

Sveikinimo žodį susirinkusiems dalyviams tarė ir sėkmės palinkėjo Kretingos rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėja Asta Burbienė bei Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas. Po nuotaikingų prisistatymų komandos turėjo atlikti įvairias užduotis saugaus eismo tema. Policijos pareigūnams dalyviai atsakinėjo į teorinius klausimus, sprendė praktines užduotis, turėjo pademonstruoti savo praktinius gebėjimus: kaip teisingai pereiti per pėsčiųjų perėją, kokias apsaugos priemones užsidėti važiuojant paspirtuku ir kt. Paskutinėje užduotyje, vaikai stebėjo vaizdinę medžiagą ir turėjo pastebėti ir įvardinti pėsčiųjų daromas klaidas. Įveikus visas užduotis policijos bičiulis šuo Amsis vaikus pakvietė į apdovanojimų ceremoniją. Visos rajono konkurse dalyvavusios komandos apdovanotos  policijos komisariato įsteigtais prizais ir padėkomis. Džiaugiamės ir sveikiname savo draugus iš Kretingos raj. S. Daukanto progimnazijos Rūdaičių skyriaus konkurse laimėjus I-ąją vietą. Visi dalyviai patyrė daug džiugių emocijų, puikiai nusiteikę ir dar daugiau sužinoję išvyko į savo mokyklas.

 

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Giedrė Riaubienė

 

Dalintis